Discs

Når man først stifter bekendtskab med en disc er det tit den billige nede fra legetøjsbutikken og de flyver typisk ikke særlig godt. I disc sport bruger man mange forskellige discs, og de flyver alle sammen bedre end de billige legetøjsdisc man har prøvet. Hos disc tree sælger vi udelukkende discs som er godkendt til disc sports, og uanset om man bare vil kaste til hinanden på stranden eller i haven, vil disse discs være en bedre oplevelse.

Hvorfor kalder vi det en “disc” og ikke en “Frisbee”?

Betegnelsen “frisbee” har været et varemærke siden 1958 hvor legetøjsproducenten Wham-O registrerede det. Det er grunden til at man i både ultimate og disc golf bruger betegnelsen “disc” i stedet for “frisbee”. En frisbee er altså en bestemt disc af form og fabrikant, hvor udtrykket "disc" er generelt og dækker over alle typer af discs.

Du kan læse en masse mere om de forskellige discs, plastik typer og meget mere i vores "udforsk disc sport"-sektion her på siden.

Officielle discs 

Eftersom både ultimate og disc golf er organiserede sportsgrene med styrende internationale organisationer, er der også krav til hvilke discs, der må bruges i konkurrencer. 

I ultimate er flere discs godkendt til konkurrencebrug, men i praksis ses kun to forskellige i brug på højeste niveau. Disse to discs er "Ultrastar" som produceres af Discraft i USA og  "Eurodiscs 4.0 organic” som produceres i Europa. 

Når det kommer til disc golf, er det en anden snak. Her er tusindvis af discs godkendt til brug i turneringer og rigtig mange producenter kæmper om en bid af salget. En disc golf disc, der er godkendt til turneringer, refereres typisk til som “PDGA godkendt”. PDGA står for “Professional Disc Golf Association”, som er organisationen, der står for turneringer. For at en disc er PDGA godkendt, skal den indsendes til PDGA, der sikrer at den lever op til de krav, der er sat for discs, der må bruges i turneringer.

Nogle turneringer bliver spillet uden at være underlagt PDGA. Det er oftest klubturneringer eller hyggeturneringer, og her kan man spille med alt hvad turneringsarrangøren tillader.