Mere om disc golf

Disc golf er en sport hvor man i høj grad kan gå i dybden med både sin teknik og sit udstyr. Mange erfarne disc golf spillere går meget op i at have de rigtige discs lavet i det rigtige plastik. Der er ikke noget som er rigtig og forkert, men en disc som passer godt til en spiller kan være dårlig for en anden. 

Hvordan spilles disc golf?

Disc golf minder på mange måder om almindelige golf. Man starter fra et område kaldet et tee-sted og skal gennemføre et hul på færrest mulige kast. Målet for spillet er at gennemføre en bane bestående af et bestemt antal huller på færrest mulige kast.

Tee-steder kan i disc golf se meget forskellige ud. Et tee-sted kan være markeret med alt fra to sten i jorden til en firkant med kunstgræs eller fliser hvor man kan lave sit tilløb på. Fælles for alle disc golf tee-steder er, at de markerer hvor hullet starter. I disc golf findes til hvert hul ofte tre forskellige tee-steder som hver er markeret med en farve. Rød tee er den nemmest, gul tee er mellem og hvid tee er den sværeste. 

Hullerne på en disc golf bane er tildelt et “par” som man også kender det fra almindelig golf. I disc golf er par tildelt efter hvor mange kast man forventer at en dygtig spiller skal bruge for at komme indenfor 10m af kurven + 2 kast til at få discen i kurven. Det betyder altså at man aldrig finder et disc golf hul, der er mindre end par 3 og de sværeste huller er normalt par 5.

Det er ikke nødvendigt at melde sig ind i en klub eller betale for at spille disc golf. For at læse mere om hvor nemt det er, at komme i gang og hvad du skal bruge, kan du besøge vores "kom godt i gang"-side.

Disc golf kontra golf

Disc golf er en relativt ung sport, som derfor stadig er i stor udvikling. Mange af reglerne og terminologien er ens med almindelig golf og sportsgrenene kan på mange måder sammenlignes. Der er dog også nogle markante forskelle. 

Disc golf udnytter ofte skove og naturområder, da underlaget ikke har samme indflydelse på spillet. Hvor golfbaner typisk er aflukkede områder, som kun bruges til golf, er disc golf baner ofte lavet i offentlige arealer og er derfor gratis at spille samtidig med at det fungerer sammen med andre aktiviteter i godt udnyttede offentlige rum.

Når man tænker på en fairway på en golfbane, tænker man store, flotte, velholdte græsplæner med en endnu flottere green og et flag for enden. Når man tænker på en fairway på en disc golfbane, tænker man ofte en snørklet rute igennem en skov, med en kurv stående for enden.

En disc flyver meget forskelligt i modvind og i medvind - ikke blot i forhold til hvor langt den kommer, men det ændrer også discens bevægelse og dermed retningen i luften. Du kan læse mere om discs flyverkaraterstik og flight numbers her. Discs flyver meget forskelligt hvilket også er grunden til at spillere på højt niveau har 15+ disc med når de spiller.

Hvad er PDGA?

PDGA står for Professional Disc Golf Association og er en international disc golf organisation som arbejder for at udvikle disc golf som sportsgren. PDGA står også for at opdaterer og vedligholde disc golf spilleres PDGA rating. Du kan læse mere om PDGA og slår spillerratinger op på deres hjemmeside.

Hvad er PDGA rating?

PDGA rating er et tal som indikerer en spillers niveau fra de turneringer som spilleren har deltaget i. Du kan læse mere om PDGA ratings og hvordan de bliver regnet ud her

Disc golf turneringer

Disc golf turneringer er en god måde at komme ud og spille med andre spillere, og der findes flere forskellige rækker man kan stille op i alt efter niveau. Du kan læse mere om disc golf turneringer på vores side her.