Disc golf i Danmark

Velkommen til Disc Trees overblik over disc golfs udvikling i Danmark. I artiklen præsenteres tal og fakta baseret på data som spillerne i Danmark selv har registeret. 

Disc golf er en sjov og udfordrende udendørsaktivitet, hvor alle kan være med. I løbet af de sidste par år er sporten eksploderet i popularitet. At disc golf oplever så markant fremgang kan skyldes, at det er en sport som kan spilles på tværs af alder, køn og fysisk form. Samtidig dukker nye baner op over hele landet, så sporten bliver mere og mere tilgængelig. 

At komme i gang med at spille disc golf stiller ikke store økonomiske krav. De fleste baner i Danmark er gratis at spille på, og man kan finde et startersæt med 3 golf discs for under 200kr. Du skal ikke bestille tid på banen for at spille, så alt i alt er disc golf en meget fleksibel sport som kan dyrkes af hele familien. 

disc golf spiller kaster i skoven

Artiklen bygger på data som Disc Tree har fået udleveret fra uDisc, verdens førende disc golf app. 

Disc golf baner i Danmark

Der kommer hele tiden flere disc golf baner i Danmark. Det er med til at gøre sporten mere tilgængelig. Disc golf baner har typisk 9 eller 18 kurve som skal spilles for at gennemføre banen. Deres placering og sværhedsgrad kan variere meget, og det er med til at bestemme banens popularitet. I 2021 er der opført 31 nye disc golf baner i Danmark.

kort over disc golf baner i danmark

Kort over disc golf baner i Danmark, marts 2022

Der er i dag 114 disc golf baner i Danmark og antallet har været støt stigende siden 2015. Banerne er fordelt over hele landet og 56% af de eksisterende baner er bygget inden for de sidste 4 år

Antallet af disc golf baner i Danmark 

Banernes placering, vedlighold og størrelse har stor indflydelse på, hvor meget de bliver brugt. Mange disc golf spillere bruger gerne ekstra tid på transport for at besøge de allerbedste baner. Samtidig har det også stor betydning, om banen er gratis at spille på eller ej. 

Fordelingen af gratis og ikke-gratis disc golf baner

Antal spillede disc golf runder

Disc golf er blevet ekstremt populært, og udviklingen er tydelig når man ser på antallet af registerede runder. At spille en runde disc golf består i, at gennemføre alle hullerne på en af de danske disc golf baner. Der er spillet over 281.000 runder disc golf i 2021.

Antal spillede disc golf runder i Danmark

Fra 2015 til 2021 er antallet af registerede runder steget med over 7400%. Samtidig er det tydeligt, at de bynære baner ved de større danske byer får flest besøg. De 5 mest spillede i baner i 2021 er: 

Valbyparkens disc golf bane Valbyparken København 42.651 runder
Tilst bypark disc golf bane Tilst Bypark Aarhus 27.487 runder
Eghjorten disc golf bane Eghjorten Hillerød 20.065 runder
Bolbro disc golf bane Bolbro Odense 18.028 runder
Fredtoften disc golf bane Fredtoften Kokkedal 14.272 runder

 

Disc golf kan spilles hele året. På trods af at disc golf er en udendørsaktivitet, er der også mange som trodser vejret i løbet af vinteren. I 2021 blev der spillet over 40.000 runder disc golf tilsammen i de 3 vintermåneder: januar, februar og december. De fleste ynder dog at gå en runde i varmen og derfor er de danske baner hyppigst besøgt fra april til septemper. 

Antal spillede runder per måned

De travleste måneder på disc golf banerne i Danmark er maj og augst, hvilket tyder på, at de fleste runder i Danmark bliver registreret lige før og lige efter sommerferien. 

Til at gennemføre de 281.000 spillede er der registeret over 17 millioner kast med en disc golf disc i 2021. Baseret på en forsigtig antagelse om, at det tager minimum 10 sekunder fra en spiller sætter sin taske, vælger en disc og gennemfører et kast, svarer det til at der er brugt over 47.000 timer alene på at kaste. Hertil kommer transporttid rundt på banen, som vil være markant længere. 

Disc golf spillere i Danmark

Mange spiller en runde disc golf uden at registrere deres runde og derfor er det faktiske antal af spillere i Danmark svært at få et overblik over. Spillere som ikke har en bruger ved uDisc, og tæller med i statistikken og udgør derfor et skyggetal. Af de 281.000 runder i 2021 er 25% af runderne spillet af anonyme uDisc brugere. Det er brugere, som ikke har oprettet en konto i app'en. Over 8000 registerede disc golf spillere i 2021 har spillet minimum en runde med uDisc.

Antallet af disc golf spillere på de danske baner med en bruger hos uDisc er markant stigende. Samtidig med at langt fra alle bruger uDisc under deres tur på banen, så er tendensen klar. Fra 2017 til 2021 er antallet af registrerede spillere steget over 1600%.

Disc golf spillere i Danmark med en uDisc bruger

Med en antagelse om at de anonyme uDisc-brugere spiller mindst lige så meget, som de registrerede brugere, så viser det, at op mod 11.000 spillere har registreret en runde disc golf i 2021. Hertil kommer et stort skyggetal af spillere, som ikke bruger uDisc app'en.

uDisc - Verdens førende disc golf app

uDisc er verdens førende disc golf app. Med uDisc på din telefon har du adgang til et kort over alle baner i hele verden. Du kan også bruge app'en til at føre score, holde statisik over dine runder, finde rundt på de forskellige baner og meget mere. 

uDisc disc golf app illustration

Til denne artikel har Disc Tree fået adgang til uDiscs data for alle registrerede runder på de danske disc golf baner i perioden fra 2015 til 2022. Data er naturligvis anonymiseret og ryddet for alle personhenførbare oplysninger, inden den er udleveret af uDisc.  

Alle grafer og statistikker i denne artikel er alene baseret på de runder som er registeret i uDisc app'en. De faktiske tal kan derfor være markant højere. Det konkluderes, da der er mange spillere som slet ikke bruger app'en, og yderligere, at mange uDisc brugere ikke registrerer alle deres runder. På uDiscs egen hjemmeside kan du finde en disc golf bane tæt på dig.

Læs mere om disc sport

Er du blevet nysgerrig på mere kan du læse videre på vores side: 

  • Hvad er disc golf?
    I vores guide til disc golf finder du en introduktion til disc golf og her kan  du læse meget mere om, hvad sporten går ud på. 
  • Anlæg en disc golf bane nær dig
    Er du interesseret i at få bygget en disc golf bane i nærheden af hvor du bor? Så kan Disc Tree hjælpe. Uanset om du er en privat ildsjæl, sidder i en idrætsforening eller arbejder på en skole, så kan vi hjælpe. Læs mere om hvordan du kommer i gang med at bygge en disc golf bane her
  • Hvad er ultimate frisbee?
    Modsat disc golf er ultimate frisbee en holdsport. Det fælles træk er, at begge sportsgrene spilles med en disc eller en frisbee. Du kan læse meget mere om ultimate frisbee i vores guide til ultimate frisbee

Referencer og spørgsmål

Vi vil meget gerne dele vores arbejde med dig, og vi sætter stor pris på, at du også gerne vil skrive om disc golf i Danmark. Såfremt du bruger information fra denne artikel bedes du citere denne side med et link eller med et link til https://disctree.dk. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer er du altid velkommen til at kontakte os per mail, via en kontaktformular her på siden eller på sociale medier.