Disc golf i Sverige

Disc golf er inde i rivende udvikling og kan i dag spilles på mange baner på tværs af hele Sverige. For at kigge nærmere på denne udvikling har vi hos Disc Tree har fået adgang til den information som spillerne selv registerer i appen uDisc når de spiller. uDisc er verdens mest brugte disc golf app, og på baggrund af dataen har vi samlet tal og fakta som viser udviklen i antallet af baner, antal spillede runder og antal spillere frem til udgangen af 2021. Selvom uDisc bliver brugt meget er det naturligvis ikke alle runder som registeres, og artiklen er således baseret på antallet af registrerede runder. 

Disc golf er en sjov og udfordrende udendørsaktivitet, hvor alle kan være med. I løbet af de sidste par år er sporten eksploderet i popularitet. At disc golf oplever så markant fremgang kan skyldes, at det er en sport som kan spilles på tværs af alder, køn og fysisk form. Samtidig dukker nye baner op over hele landet, så sporten bliver mere og mere tilgængelig. 

At komme i gang med at spille disc golf stiller ikke store økonomiske krav. De fleste baner i Sverige er gratis at spille på, og man kan finde et startersæt med 3 golf discs for under 150kr. Du skal ikke bestille tid på banen for at spille, så alt i alt er disc golf en meget fleksibel sport som kan dyrkes af hele familien. 

disc golf spiller kaster i skoven

Artiklen bygger på data som Disc Tree har fået udleveret fra uDisc, verdens førende disc golf app. 

Disc golf baner i Sverige

Der kommer hele tiden flere disc golf baner i Sverige. Det er med til at gøre sporten mere tilgængelig. Disc golf baner har typisk 9 eller 18 kurve som skal spilles for at gennemføre banen. Kurvenes placering og sværhedsgrad kan variere meget, og det er med til at bestemme banens popularitet. I 2021 er der opført 168 nye disc golf baner i Sverige.

Der er ved udgangen af 2021 hele 505 disc golf baner i Sverige og antallet har været støt stigende siden 2015. Banerne er fordelt over hele landet og 70% af de eksisterende baner er bygget inden for de sidste 4 år

Antallet af disc golf baner i Sverige

Banernes placering, vedlighold og størrelse har stor indflydelse på, hvor meget de bliver brugt. Mange disc golf spillere bruger gerne ekstra tid på transport for at besøge de allerbedste baner. Samtidig har det også stor betydning, om banen er gratis at spille på eller ej.

Antal spillede disc golf runder

Disc golf er blevet ekstremt populært, og udviklingen er tydelig når man ser på antallet af registerede runder. At spille en runde disc golf består i, at gennemføre alle hullerne på en af de svenske disc golf baner. Der er spillet over 1.032.000 runder disc golf i 2021.

Antal spillede disc golf runder i Sverige

Fra 2015 til 2021 er antallet af registerede runder steget med over 5400%. Samtidig er det tydeligt, at de bynære baner ved de større svenske byer får flest besøg. De 5 mest spillede i baner i 2021 er: 

Slottsskogen disc golf bane SlottsskogenGöteborg24.012 runder
Skatås disc golf SkatåsGöteborg 22.897 runder
Rydskogen disc golf RydskogenLinköping22.635 runder
Tyresö disc golf TyresöTyresö21.793 runder
I20 disc golf I20 Discgolf Umeå19.816 runder

 

Disc golf kan spilles hele året. På trods af at disc golf er en udendørsaktivitet, er der også mange som trodser vejret i løbet af vinteren. I 2021 blev der spillet over 80.000 runder disc golf tilsammen i de 3 vintermåneder: januar, februar og december. De fleste ynder dog at gå en runde i varmen og derfor er de svenske baner hyppigst besøgt fra april til septemper. 

Antal spillede runder per måned

De travleste måneder på disc golf banerne i Sverige er juni og juli, hvilket tyder på, at de fleste runder i Sverige bliver registreret midt på sommeren.  

Disc golf spillere i Sverige

Dataen viser, at over 30.000 unikke registerede disc golf spillere i 2021 har registreret minimum en runde i uDisc. Mange spiller en runde disc golf uden at registrere deres runde og derfor er det faktiske antal af spillere i Sverige svært at få et overblik over. Spillere som ikke har en bruger ved uDisc kan godt registrere en runde på en annonym bruger, og deres runde tæller med i statistikken. 

Antallet af disc golf spillere på de svenske baner med en bruger hos uDisc er markant stigende. Samtidig med at langt fra alle bruger uDisc under deres tur på banen, så er tendensen klar. Fra 2017 til 2021 er antallet af registrerede spillere steget over 1100%.

Disc golf spillere i Sverige med en uDisc bruger

Ud af de 1.032.000 runder i 2021 er 26% af runderne spillet af anonyme uDisc brugere som ikke har oprettet en konto i app'en. Med en antagelse om at de anonyme uDisc-brugere spiller mindst lige så meget, som de registrerede brugere, så viser det, at op mod 40.000 spillere har registreret en runde disc golf i 2021. Hertil kommer et stort skyggetal af spillere, som ikke bruger uDisc app'en.

uDisc - Verdens førende disc golf app

uDisc er verdens førende disc golf app. Med uDisc på din telefon har du adgang til et kort over alle baner i hele verden. Du kan også bruge app'en til at føre score, holde statisik over dine runder, finde rundt på de forskellige baner og meget mere. 

uDisc disc golf app illustration

Til denne artikel har Disc Tree fået adgang til uDiscs data for alle registrerede runder på de svenske disc golf baner i perioden fra 2015 til 2022. Data er naturligvis anonymiseret og ryddet for alle personhenførbare oplysninger, inden den er udleveret af uDisc.  

Alle grafer og statistikker i denne artikel er alene baseret på de runder som er registeret i uDisc app'en. De faktiske tal kan derfor være markant højere. Det konkluderes, da der er mange spillere som slet ikke bruger app'en, og yderligere, at mange uDisc brugere ikke registrerer alle deres runder. På uDiscs egen hjemmeside kan du finde en disc golf bane tæt på dig.

Læs mere om disc sport

Er du blevet nysgerrig på mere kan du læse videre på vores side: 

  • Hvad er disc golf?
    I vores guide til disc golf finder du en introduktion til disc golf og her kan  du læse meget mere om, hvad sporten går ud på. 
  • Hvad er ultimate frisbee?
    Modsat disc golf er ultimate frisbee en holdsport. Det fælles træk er, at begge sportsgrene spilles med en disc eller en frisbee. Du kan læse meget mere om ultimate frisbee i vores guide til ultimate frisbee

Referencer og spørgsmål

Vi vil meget gerne dele vores arbejde med dig, og vi sætter stor pris på, at du også gerne vil skrive om disc golf i Sverige. Såfremt du bruger information fra denne artikel bedes du citere denne side med et link eller med et link til https://disctree.se. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer er du altid velkommen til at kontakte os per mail, via en kontaktformular her på siden eller på sociale medier.