Ny 18-hullers discgolfbane i Odense

Ny 18-hullers discgolfbane i Odense

En ny discgolfbane ser dagens lys i Odense. Discgolfsporten har taget Danmark med storm de seneste år, og med den nye bane i Odense kan føjes endnu en 18-hullers discgolfbane til danmarkskortet. Hos Disc Tree er vi stolt sponsor af Fyns Disc Golf klub som står bag den nye bane og det er med stor glæde at vi kan se foreningen får nye udfoldelsesmuligheder. 

Når lang tids frivilligt arbejde bærer frugt

Den nye bane er stablet på benene af frivillige fra foreningen Fyns Disc Golf Klub (FDGK). FDGK har længe haft hjemmebane på discgolfbanen i Bolbro, hvor der den seneste tid har været udfordringer med at få lov til at fortsætte driften af banen. I samarbejde med Odense Kommune, har foreningen derfor fået et nyt område stillet til rådighed, hvor den nye discgolfbane opføres.

Disc golf bane i odenseDe første discgolfkurve er sat i jorden til den nye bane.

Den nye bane har været længe undervejs, og bestyrelsesmedlem for FDGK, Nichlas Lilja, fortæller om arbejdet med den nye bane: 
"Der har været en lang proces omkring udviklingen af disc golf i Odense området, der efter Miljøstyrelsens involvering blev en akut situation for foreningen og den eksisterende bane. Efter at have gennemgået mere end 15 forslag til nye baneprojekter, så fandt vi et foreningspunkt. Det har krævet en massearbejde at få discgolf med på den lokalpolitiske dagsorden, og da vi endeligt blev mødt, så var det også med den nødvendige opbakning. Derfor er vi meget stolte over snart at kunne præsentere de nye faciliteter."

Den nye bane forventes åbnet for offentligheden i november hvor den frit og gratis kan benyttes. Det forventes at den officielle indvielse af banen bliver til foråret 2024. 

En af Danmarks mest spillede discgolfbaner

FDGKs snart tidligere hjemmebane i Bolbro har siden start været en af de mest spillede discgolfbaner i Danmark. Banen åbnede i 2019 og har siden lagt jord til flere forskellige turneringer og mesterskaber. Da banen er gratis at benytte og kan bruges uden tilmelding, er det svært at få præcise data på, hvor mange som spiller. Det bedste pejlemærke er de tal, som findes i discgolf-appen uDisc. uDisc er en gratis app med kort over de fleste discgolfbaner i verden, og den bruges flittig af discgolfspillere til at registrere deres spillede runder.

På den eksisterende bane i Bolbro er der i 2022 registeret over 18.000 spillede runder. Hertil kommer alle de runder som ikke er registreret. uDisc selv vurderer, at kun mellem 20 og 50% af alle runder bliver registreret i deres app. Discgolfbanen i Bolbro var i 2022 den 4. mest spillede i Danmark.

Disc golf bane i odense med spillereDe frivillige fra FDGK tester nogle af de nye huller op banen

De danske discgolfbaner stilles gratis til rådighed for alle som er interesseret, og banen i Bolbro samt den nye discgolfbane i Odense er ingen undtagelse. Mens FDGK har 80 medlemmer kan det ligeledes ses, at der i uDisc er registeret spillede runder af mere end 1000 unikke uDisc-bruger. Det er altså langt fra kun klubbens medlemmer, som nyder en tur i skoven med en omgang discgolf.

Discgolf er en sport for alle

Under coronanedlukningen var der mange som fik øjnene op for at komme ud og spille discgolf. Discgolf er en sport hvor alle kan være med, og man kan spille på tværs af alder, køn og fysik. Der stilles heller ikke særlige krav til spillernes økonomi, da langt de fleste baner i Danmark er gratis at spille på og man kan spille uden at booke tid. Samtidig kan man købe et startersæt med 3 discs for 100kr, og her kan de fleste være med.

Da sporten spilles udendørs og typisk i grupper af 1-5 personer, var det muligt at spille i løbet af Corona. Det har været med til at lægge fundamentet for den kraftige vækst som sporten har oplevet, og de seneste tal viser, at de mange nye spillere hænger ved. 

Kombinationen af en tur i det fri, muligheden for lidt konkurrence og en gåtur der pludseligt har et formål er bare nogle af de ting som discgolfspillere ofte fremhæver når de spørges hvorfor de så godt kan lide at spille discgolf. På banerne rundt om i Danmark møder man derfor både grupper af entusiaster med store discgolfrygsække og hver 30 discs, men også familier hvor flere generationer er ude på weekendtur. 

Den store tilvækst i spillere har på kort tid bidraget til en del trængsel på de eksisterende baner, og fra Disc Tree skal derfor lyde et stort tillykke med den nye bane i Odense. Tillykke til FDGK, tillykke til Odense Kommune og tillykke til alle dem der måtte lægge vejen forbi. 

Tilbage til blog

1 kommentar

Fedt man, glæder mig virkelig til at spille den😄 så mangler der bare nogle på Sydfyn👍

Viktor

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.